Altyapı

Koç Üniversitesi’nde yürütülen tüm araştırma programları aynı amaca hizmet eder: Evrensel bilime nitelikli ve özgün katkılarda bulunmak ve Türkiye’nin entelektüel, teknolojik, ekonomik ve sosyal alanlardaki gelişimini yararlı bir şekilde etkilemek.

 

Bu amaç doğrultusunda öğretim üyelerimiz kendi bağımsız araştırmalarını sürdürürken, disiplinler arası işbirliğine önem vererek, stratejik alanlarda takım olarak çalışmayı önem verirler.

Koç Üniversitesi bünyesinde eğitim ve araştırmaya yönelik 117 laboratuvar mevcuttur. Bu laboratuvarların donanımları her geçen gün artmakta ve gereksinimleri karşılamak üzere geliştirilmektedir. Tüm laboratuvarlar, tüm fakültelerden araştırmacıların kullanımına açıktır. Bunların yanı sıra Eylül 2014’te faaliyete geçen  Koç Üniversitesi Sağlık Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 2018 yılı itibariyle kapasitesini 404 tek kişilik yatan hasta odasına ve 73 yoğun bakım ünitesi ve 16 ameliyathaneye yükseltmiştir. Koç Üniversitesi Hastanesi, kalbinde konuşlandırılmış araştırma laboratuvarları ile translasyonel tıp araştırmaları için eşsiz bir olanak sunmaktadır.

Ayrıca Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen ve 2017 yılında faaliyete geçen Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM), disiplinler arası işbirliği ve sağlık alanında üniversite-sanayi ortak çalışmaları için sağladığı altyapı ve hizmet kalitesiyle daha ilk yılında Türkiye’nin en önemli araştırma ve işbirliği merkezlerinden biri haline gelmiştir. KUTTAM,  biyomedikal cihaz üretimi konusunda ileri seviyede bilimsel araştırmalar yapmak ve Türkiye’de katma değeri yüksek, son teknoloji ürünü tıbbi cihazların ve yenilikçi ürünlerin üretimi konusunda üniversite-sanayi işbirliğini en üst düzeye çıkarmak amacı ile kurulmuştur. 

KUTTAM

Merkezimizi daha yakından tanımak için KUTTAM web sitemizi ziyaret etmenizi öneririz.