Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi, 'UNESCO, Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Derneği ve Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkez (KUTTAM) işbirliğiyle düzenlenen kursta savaş ve ekonomik zorluklar nedeniyle eğitim imkanından yoksun kalan genç araştırmacıların da güncel bilgi ve teknolojilere hakim olması hedeflendi. Henüz fikir aşamasından itibaren organizasyona liderlik eden Prof.Dr. Barış Ata, "Suriye'deki savaş ve çevre ülkelerdeki ekonomik zorluklar nedeniyle eğitim imkanından yoksun kalan genç araştırmacılara eğitim ve moral desteği sağlamayı amaçladık" dedi. Frontiers in Reproduction Kursları ABD - Marine Biology Laboratuvarları'nda uzun yıllardır verilen çok yoğun bir araştırmacı eğitimi. Frontiers Kursu'nda, üreme biyolojisi ve kök hücre araştırmalarında kullanılan tüm ileri laboratuvar teknolojileri, PCR, yumurta ve sperm görüntülemesi, mitokondriyal DNA analizi, ölümsüzleştirilmiş kanser hücrelerinde hücre bölünmesi çalışmaları, tüp bebek teknolojisi dahil pek çok önemli başlık olmak üzere uygulamalı olarak öğretiliyor.